Ce schimbări adoptăm în stilul de viață pentru a contribui la menținerea sănătății articulațiilor

28 Octombrie 2017


Ce schimbări adoptăm în stilul de viață pentru a contribui la menținerea sănătății articulațiilor

Articulațiile sunt mecanisme deosebit de fragile, astfel că odată ce cartilajele se erodează sau lichidul sinovial  devine insuficient, este mai greu sa fie refăcute. Vestea bună este că bolile articulare se numără printre afecțiunile ce pot fi prevenite sau ținute sub control cu ajutorul unui stil de viață corespunzător. Indiferent că suferi de o formă de artrită, artroză sau alte forme de reumatism, iată ce poți face pentru a stopa agravarea condiției și a te bucura de mobilitate:

Mișcare
Exercițiul fizic este esențial pentru a evita pierderea de masă musculară din jurul articulațiilor. Cu cât mușchii corpului sunt într-o formă mai bună, cu atât scade riscul unei accidentări. Exercițiul fizic vă poate ajuta să vă mențineți sau chiar să vă dezvoltați musculatura, oferind protecție articulațiilor. Efectuarea anumitor mișcări poate ameliora durerile și de asemenea, în anumite cazuri, poate limita progresia deteriorării articulare. Atenție însă, evitați sporturile de impact precum tenisul sau artele marțiale, ce pun presiune pe articulații. Se recomandă în special activitățile fizice care întăresc mușchii fără a afecta cartilajele, cum ar fi: pilates, yoga, înot.

Menținerea unei greutăți normale
Cu cât greutatea depășește limitele normale, cu atât presiunea pusă asupra articulațiilor (în special articulațiile genunchilor) este mai mare. Așadar, mișcarea regulată împreună cu un regim alimentar variat și sănătos vă vor ajuta să vă mențineți greutatea.

Adoptarea unui regim alimentar sănătos
Nu putem vorbi despre o dietă care să asigure prevenția bolilor articulare, însă se poate adopta un regim alimentar ce ajută la menținerea greutății în limite normale și care oferă substanțele nutritive de care organismul are nevoie pentru a se menține sănătos. O dietă corespunzătoare trebuie să fie variată, să conțină fructe, legume, cereale integrale, lactate cu conținut scăzut de grăsimi, dar și leguminoase, ouă și nuci. Evită alimentele procesate, grăsimile saturate, grăsimile trans, sarea în exces și zahărul.

Cercetările arată că acizii grași Omega 3 ajută la reducerea simptomelor  asociate cu durerile articulare și diminuează inflamațiile acestora. De asemenea, vitamina D ce se găsește în cereale are efect antiinflamator, protejând încheieturile.

Pentru a preveni durerile și pentru a vă bucura de articulații sănătoase, o atenție deosebită trebuie acordată protecției și refacerii lichidului sinovial. În acest sens, suplimentele alimentare joacă un rol important în acoperirea carențelor alimentare. Având în vedere complexitatea problemelor articulare și diferitele regiuni ale corpului în care acestea pot apărea, Good Days Therapy îți propune 2 soluții avansate cu acțiune complexă pentru mobilitatea articulațiilor și coloanei vertebrale:

1.Pentru protecția și mobilitatea articulațiilor, datorate în special înaintării în vârstă, recomandăm pachetul Articulații Forte: Celadrin™ Extract Forte, în asociere cu Cartimix™ Forte. Având la bază o formulă unică de acizi grași nesaturați din uleiuri cetilate, Celadrin™ este  inhibă inflamațiile articulare, reduce durerile și redă mobilitatea articulațiilor pe termen lung. În plus, protejează și stimulează producerea lichidului sinovial și a colagenului. Cu un mix de 8 ingrediente active, Cartimix™ Forte protejează și hrănește cartilajul articular, încetinind deteriorarea și favorizând consolidarea sa.

2.Pentru protecția și flexibilitatea coloanei vertebrale și normalizarea activității nervoase, recomandăm pachetul Coloană Forte: Celadrin™ Extract Forte plus Roboflex™. Celadrin™ sprijină mobilitatea coloanei vertebrale, iar Roboflex™ este un antiinflamator natural cu acțiune rapidă, începând cu 30 de minute de la administrare. În urma studiilor clinice realizate, cercetătorii au concluzionat că acizii alfa și izo-alfa din compoziția formulei IBUcell™, substanța activă din  RoboFlex™, au acțiune antiinflamatoare asemănătoare ibuprofenului, pe un interval de până la 9 ore. RoboFlex™ ajută la reducerea promptă a disconfortului articular și muscular la nivelul coloanei vertebrale și al spatelui.

Pentru uz extern și masaj local se poate folosi Celadrin™ Unguent Forte.

Bucură-te de mobilitate și mișcare!
Vino acum în farmaciile CATENA pentru a beneficia de reduceri la pachetele Articulații Forte și Coloană Forte! Ofertele promoționale sunt valabile în farmaciile, în perioada 1 septembrie-31 decembrie, în limita stocului disponibil!

Pentru mai multe informații și consultanță personalizată, vizitează good-days.ro sau sună la numărul de telefon 0724 582.769!

descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.