3%
EXTRA DISCOUNT  la plata cu  CARDUL
Livrare gratuită pentru comenzi de la 150 lei

Cum îți protejezi inima de efectele nocive ale caniculei

18 Iulie 2016


Cum îți protejezi inima de efectele nocive ale caniculei
Odată cu valurile de căldură, multe persoane experimentează fel de fel de neplăceri, de la insolaţii la epuizare termică iar persoanele cu factor de risc pentru bolile cardiovasculare sau cele care prezintă deja boli de inimă, sunt cele mai afectate.
 
Ce se întâmplă cu inima noastră pe timp de caniculă?
Organismul nostru este „programat”, de la natură să se menţină la o temperatură de 37 grade Celsius. Dacă temperatura corpului creşte chiar şi cu un grad, atunci inima va pompa mai mult sânge către piele, în vederea răcoririi, ceea ce înseamnă un flux mai redus de sânge în muşchi, şi, implicit un ritm cardiac crescut. Vasele de sânge se dilată iar corpul începe să se răcească prin transpiraţie, inima începe să bată mai repede în timp ce tensiunea arterială scade.
 
Care sunt semnele unui ritm cardiac crescut?
Dacă te confrunţi cu crampe musculare, frisoane, respiraţie accelerată sau sacadată,ameţeli,  stare de leşin, greaţă, vomă, irascibilitate, stări de confuzie, dureri de cap iar pielea îţi este umedă,rece şi lipicioasă, în ciuda căldurii, atunci ştii clar că inimii tale nu îi prieşte căldura.
În cazuri mai grave, apare şocul hipertermic, care se poate manifestă prin dureri severe de cap, stări de confuzie sau delir, febră, spasme musculare, convulsii, putând provoca chiar decesul.
 
Cum susţii sănătatea inimii pe timp de caniculă?
Când temperatura ridicată devine dificil de suportat, e recomandat să ne hidratăm bine, să consumăm sucuri naturale diluate cu apă, întrucât fructele conţin minerale şi vitamine, ce compensează pierderea lor prin transpiraţie. De asemenea, purtarea hainelor lejere, deschise la culoare şi evitarea expunerii la soare între orele 11.00 – 17.00. Evita cafeaua sau energizantele, întrucât aceastea deshidratează corpul, accelerează bătăile inimii, putând cauza aritmii.
 
Una dintre metodele dovedite ştiinţific în susţinerea activităţii inimii şi prevenţia bolilor cardiovasculare este suplimentarea cu Coenzima Q10. Denumită şi Ubichinol-10 sau vitamina Q, acest antioxidant este produs în mod normal de organismul nostru, însă concentraţia sa scade odată cu vârstă, începând cu vârstă de 20 de ani. Deloc întâmplător, această coenzimă este concentrată în celulele mușchiului inimii, care foloseşte Q10 aşa cum o maşină foloseşte combustibil, pentru a pompa sângele cam de peste 100 000 ori pe zi. Acest lucru înseamnă că o lipsa de coenzimă Q10 se reflectă prin slăbirea inimii, ceea ce face inima mult mai vulnerabilă la temperaturile extreme ale verii.
 
Cum te ajută coenzima Q10 să ai un sistem cardiovascular rezistent?
În primul rând, Q10 ajută la protejarea arterelor. Acest antioxidant este eficient în stoparea procesului de oxidare a colesterolului, care reprezintă primul pas în distrugerea arterelor. Potrivit cercetătorului Balz Frei, de la Universtitatea din Boston, ubichinol-10 previne deterioarea arterelor prin oxidarea colesterolului nociv LDL, mult mai eficient decât vitamina E, un antioxidant cu putere dovedită în acest domeniu. Cu toate acestea, coenzimă Q10 este rapid consumată în acest proces, astfel că trebuie să avem la dispoziţie o cantitate considerabilă petru a menţine arterele „curate”, mai ales atunci când alimentaţia noastră constă în mare parte în alimente procesate. 
 
În al doilea rând, Q10 fortifică inimile slăbite. Insuficiența cardiacă, numită şi cardiomiopatie (o slăbire a muschilui inimii cu potenţial fatal), este una din cele mai des întâlnite probleme în cazul vârstnicilor. Inima îşi măreşte volumul şi devine prea slabă pentru a mai putea pompă suficient sânge, astfel că pacientul devine un „infirm cardiac” şi un potenţial candidat pentru un transplant de inima. Una din cauzele principale ale insuficienţei cardiace este de fapt o deficienţă de coenzima Q10, aşa cum afirmă dr. Karl Folkers, directorul Institutului de Cercetări Biomedicale al Universităţii din Austin (Texas). El a descoperit că pacienţii cu insuficientă cardiacă prezintă cu aproximativ o pătrime mai puţină coenzimă Q10 în sânge decât în cazul oamenilor sănătoşi. De asemenea,  el a arată că 3 pătrimi din pacienţii vârstnici ce sufereau de cardiomiopatie au evoluat pozitiv în urma administrării coenzimei Q10.
 
În plus, coenzima Q10 ajută la reglarea tensiunii arteriale.Într-un studiu randomizat, dublu orb, cu durata de 12 săptămâni, 60 mg de Q10 au fost administrate unor subiecţi hipertensivi (47 bărbaţi şi 37 femei). O parte au primit coenzima Q10, o parte au primit placebo. Grupul care a primit Q10 a experimentat o reducere a presinii sistolice de la 17.88 mm Hg la 7.3 mm Hg.*
 
Pentru prevenţia şi protejarea inimii, îţi recomandăm Coenzima Q10Dual, un supliment alimentar obţinut printr-un proces 100% natural de fermentare a drojdiei de bere, bio-identică celei pe care o produce organismul uman.  Acest produs de calitate superioară conţine Coenzima Q10 de la Kaneka (liderul mondial din Japonia) şi este singură formulă cu microparticule pentru absorbţie rapidă! Utilizarea extractului de ubiquinona sintetizată în mod natural de drojdii garantează structura 100% naturală şi puritatea ridicată a moleculei, care este lipsită de contaminantii ce pot fi întâlniţi în cazul formelor obţinute prin sinteză chimică. Kaneka Q10® beneficiază de statutul  GRAS (generally recognized aş safe/sigură pentru consumul uman)  şi este obţinută în SUA, în unităţi ce respectă normele GMP (Good manufacturing Practices/ nome de bună practică în producţia farmaceutică) elaborate de FDA (Food and Drug Administration). În plus, pe parcursul procesului tehnologic nu se utilizează organisme modificate genetic. Kaneka Q10® este lipsită de alergeni şi beneficiază de atestare în acest sens, precum şi de certificare Kosher.
 
Coenzima Q10Dual previne bolile de inima şi este un adjuvant extraordinar în caz de cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, aritmie, cardiomiopatii, infarct miocardic, angină pectorală dar şi pentru oboseală, devitalizare, stări adesea generate de caniculă.
Bucură-te de o vara frumoasă, păstrând inima sănătoasă!
 
Surse:
Jean Carper, Cum oprim imbatranirea, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2008
*http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=11780680
http://lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/coenzyme-Q10
 
descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.