Incontinenta urinara, o problema tot mai des intalnita
18 August 2022
Incontinenta urinara poate fi cauzata de obiceiurile zilnice, de unele afectiuni deja existente sau de probleme de ordin psihologic. Incontinenta urinara poate avea, printre factorii de risc, infectiile tractului urinar si poate cauza un disconfort psihic deosebit. Calitatea vietii este afectata considerabil, in conditiile in care nevoia imperioasa de a merge la baie poate aparea oricand. Cu totii ne lovim in special la o anumita varsta, de acest subiect incomod dar totusi atat de des intalnit, incat a venit momentul sa il aducem in fata si sa discutam deschis despre problemele tractului urinar.
In functie de cauzele care produc simptomele de incontinenta urinara, pot fi mai multe tipuri:
Incontinenta de stres - nu este vorba de stresul cotidian ci de o presiune care se exercita asupra vezicii urinare, atunci cand facem un efort fizic, cum ar fi tusea, stranutul, rasul, tot acest efort ducand la o crestere a presiunii asupra vezicii. De obicei, ne referim la pierderi mici de urina, insa mai sunt situatii cand pierderea apare si daca nu e asociata cu contractura muschilor vezicii urinare.
O cauza pentru aparitia acestei incontinente este nasterea vaginala, care poate slabi considerabil muschii pelvisului, dar poate fi si varsta inaintata, lipsa estrogenului, care e foarte important pentru sanatate.
Vezica hiperactiva – inseamna o nevoie urgenta de a urina, chiar si in momentul in care vezica nu este plina. Se intalneste si la barbati si la femei, fiind coplesitoare nevoia de a merge la toaleta, implicand si pierderi consistente de urina. Aceasta problema poate afecta calitatea vietii, la un loc de munca, dar si viata sociala. Una din cauzele aparitiei simptomelor poate fi si infectia recurenta a vezicii urinare si rinichilor, afectiuni ale prostatei, postmenopauza etc.
Incontinenta mixta - combina manifestarile din incontinenta de stres cu cele din vezica hiperactiva.
Pentru a preveni complicatiile provocate de incontinenta urinara si a mentine sanatatea tractului urinar, recomandam gama UROeffect, ce contine 2 produse super-concentrate, pe baza de Merisor-canadian, de calitate superioara. Compozitia capsulei de UROeffect are la baza un extras din fructe integrale (cu tot cu coaja, seminte, fruct, fibre si suc), culese dintr-o zona ecologica pura, British Columbia-Canada.
Care este diferenta dintre cele 2 produse destinate confortului tractului urinar?
UROeffect Urgent contine 40:1 extract din fructe de Merisoare-canadiene clasa A, cu 125 mg PAC, ceea ce confera o eficienta superioara in cazul problemelor mai avansate la nivelul tractului urinar si o protectie ridicata in cazul atacurilor recurente ale bacteriei E.coli.
UROeffect contine 36:1 extract si 40 mg PAC, cu continut ridicat de polifenoli si antioxidanti, ce asigura o protectie pe termen lung pentru tractul urinar.
Materia prima din ambele produse este furnizata de InovoBiologic, companie canadiana de top ce îndeplinește standardele Good Laboratory Practices (GLP) si Good Manufacturing Practices (GMP), asigurand calitatea si eficienta ridicata a formulelor pe baza de Merisor-canadian din gama premium UROeffect.