3%
EXTRA DISCOUNT  la plata cu  CARDUL
Livrare gratuită în ţară de la 150 lei Livrare gratuită în Bucureşti de la 100 lei

Interviu dr Corneliu Moldovan

07 Iulie 2020


Interviu dr Corneliu Moldovan
Dr Corneliu Moldovan - Medic specialist oncolog, cu competenţe complementare în laserterapie, doctor în medicină, lector senior.

Polizaharidele şi polifenolii favorizează microbiomul sănătos uman şi modulează imunitatea

DR CORNELIU MOLDOVAN -medic specialist oncolog, cu competenţe complementare în laserterapie

Aloe vera este o plantă cultivată milenar în profilaxia şi tratamentul adjuvant al anumitor afecţiuni. Este o plantă perenă, suculentă, cunoscută pentru proprietăţile sale curative încă din antichitate.

Aloe vera este cunoscută în medicina alternativa-complementară, în tratamentul adjuvant pentru creşterea imunităţii, boli digestive, boli infecţioase, bolilor dermatologice, ameliorarea calităţii metabolismului,  protecţia hepatică s.a.m.d.

Bună ziua domnule doctor. În primul rând, ne puteţi spune câteva cuvinte despre planta de aloe vera şi ce proprietăţi are aceasta pentru organism?

Face parte din aceeaşi familie ca şi ceapa sau usturoiul, iar dintre toate speciile existente întâlnite de aloe  cea mai utilizată este aloe barbadensis sau aloe vera. Aceste plante au o răspândire în nordul continentului African, în ţinuturile subtropicale, tropicale, în general în zonele aride cu apă foarte puţină sau fără apă. În ziua de azi este şi o plantă de interior, fiind cunoscută printre grădinari pentru florescenţa frumoasă şi rară pe care o are.

Am aflat despre beneficiile acestei plante de la tatăl meu care era medic radioterapeut oncolog şi utiliza pentru radioprotecţia sa, sucul de aloe. Ulterior a început să o recomande şi la pacienţii oncologici care erau supuşi tratamentului radioactiv. Mă ocup şi de studiul suplimentelor alimentare, având mai multe contribuţii în acest domeniu,de aceea m-a interesat şi utilizarea sucului acestei plante.

Care sunt principalii compuşi din aloe vera şi ce beneficii au pentru organism?

Compoziţia sa este miraculoasă, conţine 95% apă ,comparând-o cu apa intracelulară,  are aceeaşi structură hexagonală cu celulă umană. De aceea permite şi accesul extrem de facil în celulă. Astfel, apa din aloe are o proprietate specială şi anume de a fi biologic activă.  În afară de această apă vie din compoziţie, mai există peste 200 de compuşi din plantă, activi, printre care vitamine, minerale, enzime, oligoelemente şi alte tipuri de elemente printre care cele mai importante sunt polizaharidele cu rol imunomodulator.

Această clasă de  substanţe  au o însemnătate deosebită în utilizarea medicală. Favorizează microbiomul sănătos uman.  Microbiomul din intestin este legat în mod direct de imunitatea pe care o avem. Favorizând microbiomul, gelul  de aloe, utilizat în prezent este un modulator al imunităţii (reglează sistemul imunitar). Alte substanţe importante din plantă sunt polifenolii.

Polifenolii sunt substanţele care atacă peretele bacterian şi reduc populaţia microbiană, bacteriană, la un nivel acceptabil astfel încât mecanismele imune proprii organismelor, să acţioneze asupra infecţiilor.

În ce tip de afecţiuni este recomandat să utilizăm gelul de aloe vera?

Aloe vera este imunomodulator, are proprietăţi bactericide prin cantitatea de polifenoli existentă, care determină o sporire a capacităţii de apărare a organismului. Are proprietatea de a fi antioxidantă, un aspect foarte important deoarece la ora actuală foarte multe patologii (boli metabolice, diabet, hipertensiunea). sunt legate de conţinutul foarte ridicat de radicali liberi.De asemenea, are proprietăţi alcaline, astfel reglează nivelul PH-ului din stomac.

O mare parte din produsele cosmetice de pe piaţă conţin gel de aloe vera, utilizate pentru tratamentul arsurilor medii şi uşoare.  Gelul de aloe reglează tranzitul intestinal şi ajută şi în caz de constipaţie. Din cauza alimentaţiei pe care o avem în general, săracă în fibre şi bogată în grăsimi, apar şi problemele de tranzit intestinal.

Steatoza hepatică devine şi ea o problemă de importanţă majoră şi. apare din cauza fumatului, alimentaţiei grase şi lipsită de vitamine. Diabetul afectează din ce în ce mai mulţi oameni, fiind o afecţiune cu multiple consecinţe grave pentru sănătate. Printre efectele pe care le are asupra funcţiei ficatului, intestinului, funcţiei imunitare şi de reglare a metabolismului, are si un rol major în prevenţia şi tratamentul complementar al bolii diabetice.

Ce produs ne recomandaţi să administrăm, având în vedere varietatea mare de sucuri de aloe vera de pe piaţă?

Pe piaţa din România există o gamă largă de preparate pe bază de aloe vera. Compuşii din aloe la care m-am referit, cum sunt polizaharidele cu rol imunomodulator şi polifenolii, trebuie standardizaţi. În cazul produselor pe bază de aloe, anumiţi producători nu au găsit metoda adecvată de standardizare şi de păstrare a compuşilor activi din plantă. Între anumite suplimente de pe piaţa există diferenţe destul de mari,în ceea ce priveşte conţinutul de polizaharide. În special, problema aceasta este întâlnită în cazul polizaharidelor, substanţele cu proprietăţi puternice imunomodulatoare, iar ACTIValoe Forte este singurul gel care garantează minim 10 % polizaharide în fiecare sticlă. Aceste polizaharide facilitează toate efectele benefice pe care le-am descris.

ACTIValoe este obti̦nut printr-o metodă brevetată Qmatrix, deţinută exclusiv de cea mai mare companie din domeniu - Aloecorp din SUA. Prin intermediul acestei metode cei de la Aloecorp au obţinut nişte rezultate excepţionale prin faptul că au reuşit să păstreze maximum de substanţe active, inclusiv şi cel mai important, un conţinut superior standardizat de polizaharide în sucul extras din frunză proaspătă de Aloe. În condiţiile în care frunza proaspătă conţine 15% polizaharide şi având în vedere că în general polizaharidele se oxidează şi se distrug extrem de repede în timpul procesării sucului, minimum de 10% este o performanţă notabilă, iar Aloecorp este singurul producător la nivel mondial care garantează acest lucru.

Moleculele bioactive sunt esenţiale, dar şi modul de obţinere al lor este important pentru că folosind pasteurizarea la temperaturi înalte, mulţi dintre componenţii săi bioactivi sunt distruşi.  ACTIValoe Forte utilizează o metodă de pasteurizare la temperaturi scăzute, astfel că aceste molecule nu sunt distruse. Trebuie să fim atenţi asupra tipului de gel sau suc de aloe vera utilizat şi să cerem şi o părere avizată de la medic în ceea ce priveşte utilizarea lui.

Cum recomandaţi  administrarea acestui supliment, ACTIValoe Forte?

Este extrem de important ca doza recomandată pe prospect, să fie respectată, mai ales în cazul gelului de aloe vera. Nu recomand să fie administrat după ureche, uitaţi-vă cu atenţie la prospect şi respectaţi indicaţiile acestuia.

În final vreau să adaug încă un aspect important, toţi aceşti compuşi din ACTIValoe Forte (vitamine, enzime, oligoelemente, polizaharide, polifenoli), contribuie la o bună funcţionare a celulei, prin structurarea schetelului celular. Astfel îmbătrânirea celulelei prin deshidradare este încetinită.

În acest mod se realizează un echilibru care prelungeşte viaţa celulei. De aceea se şi spune că această plantă este încă din cele mai vechi timpuri, planta nemuririi sau a fericirii.

În încheiere vă doresc sănătate, pentru că este cel mai de preţ lucru!

 

descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.