3%
EXTRA DISCOUNT  la plata cu  CARDUL
Livrare gratuită în ţară de la 150 lei Livrare gratuită în Bucureşti de la 75 lei

4 mituri despre durerile de spate

19 Septembrie 2016


4 mituri despre durerile de spate

Când vine vorba de dureri de spate, avem tendința de a trage concluzii greșite, conform unor mituri bine inrădăcinate în conștientul colectiv. Atunci când ești bine informat, șansele pentru o recuperare rapidă cresc considerabil.

Iată care sunt câteva dintre cele mai comune astfel de mituri și de ce sunt ele incorecte:

Mitul nr. 1: Odihna e cel mai bun remediu pentru a-mi trata durerea de spate.


Realitate: Deși un somn scurt poate liniști durerea, doctorii în general ne sfătuiesc să evităm odihna prelungită la pat (1 zi sau 2 zile la rând), întrucât inactivitatea sporește durerea.


Lipsa mișcării conduce la rigiditate musculară și articulară, ceea ce poate conduce la mai multă durere. Practic intrăm într-un cerc vicios: inactivitate - mai multă durere - mai multă odihnă. Pentru afecțiunile coloanei vertebrale, doctorul te va indruma către un program de kinetoterapie și exerciții fizice personalizate.


Mitul nr. 2: Coloana vertebrală e fragilă, mă pot lovi ușor, așă că mai bine nu imi lucrez zona spatelui prin exerciții.


Realitate: Coloana este o structură anatomică solidă. Mușchii, ligamentele și tendoanele sunt acolo pentru a oferi suport, stabilitate și forță coloanei tale. Cu mici excepții, pentru a-ți menține coloana puternică, trebuie  să întărești  musculatura spatelui prin exerciții de stretching, pilates și aerobic. Insă ai grijă să nu treci in extrema cealaltă. Exercițiile cu greutăți realizate greșit, menținerea unei posturi incorecte în timpul exercițiilor îți fac mai mult rău decât bine.


Mitul nr. 3: Doctorul nu mi-a găsit nicio problema la spate, deci cu siguranță e totul doar în capul meu.


Realitate: Durerea e întotdeauna reală. Poate că doctorul nu a găsit o cauza anatomică pentru durerea ta, insă ea există. Depresia, lipsa încrederii în forțele proprii, asumarea a prea multe responsabilități conduc la dureri de spate care nu au neapărat o cauza fizică. In acest caz, iți recomandăm chiar și o vizită la psiholog sau anumite terapii care să te ajute sa te relaxezi, de la masaje la terapie craniosacrală.


Mitul nr. 4: Mă doare spatele atât de tare, încât cu siguranță am ceva grav.


Realitate: Când vorbim de o durere cronică, nivelul durerii nu e corelat cu nivelul leziunii articulare sau osoase. Spre exemplu, discurile intervertebrale sever degradate pot să nu cauzeze niciun simptom de durere.
Durerea acută (scurtă și extrem de vie) furnizează de fapt un reflex protector, pentru a evita alte mișcări mai ample ce ar agrava situația.


Spre exemplu, dacă atingem cu mâna un ceainic fierbinte, ne doare foarte tare imediat, dar dacă nu ne-ar durea, ne-am frige pe o suprafață mai mare de piele. Durerea cronică are insă o altă natură.


Daca ai dureri articulare sau musculare, iți recomandăm Celadrin™, o formulă inovatoare, cu extracte 100% naturale, ce ajută la normalizarea lichidului sinovial și reducerea disconfortului. Conține o formulă unică de acizi grași nesaturați din uleiuri cetilate, care sunt științific prelucrați și rearanjați într-o matrice special concepută pentru un efect optim asupra mobilității și confortului articular. Celadrin™ este de ajutor atât seniorilor care se confruntă cu lipsa mobilității, cât și sportivilor amatori sau de performanță, sau persoanelor de orice vârstă care iși doresc o viață activă.


Dacă suferi de o durere acută la nivelul spatelui, îți recomandăm RoboFlex™, ce acționează ca un antiiflamator natural (fără efecte secundare) pentru reducerea promptă a disconfortului coloanei vertebrale și normalizarea activității nervoase. RoboFlex™  se adresează în special susținerii confortului la nivelul coloanei vertebrale și în general a sistemului osteomuscular și nervos, fiind de ajutor persoanelor care petrec mult timp pe scaun, în fața calculatorului sau la volan.


Dăcă însă problemele tale sunt mai complexe (mai ales cele de natură cronică) iți recomandăm soluția avansată Celadrin™ + RoboFlex™ pentru protecția și flexibilitatea articulațiilor, mușchilor și coloanei vertebrale și normalizarea activității nervoase.


Pentru mai multe informații, accesează good-days.ro, iar pentru consultanță personalizată, sună la numarul de telefon 0724 58 27 69.

 Sursa: http://www.spine-health.com/blog/myths-about-back-and-neck-pain

descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.