bucura-te de sanatate, bucura-te de viata!

5 motive pentru care sportul practicat iarna e benefic pentru organism

04 Martie 2018


5 motive pentru care sportul practicat iarna e benefic pentru organism

În sezonul rece găsim tot felul de scuze ca să facem mai puțină mișcare. E ușor să cădem pradă tentației de a lenevi în casă, la cald, în loc să ieșim în frig și să practicăm un sport. În plus, nu mai simți motivația de a avea un corp tonifiat, având în vedere că trebuie oricum să te ascunzi sub hainele groase. A face mișcare iarna necesită de două ori mai multă motivație și voință, însă beneficiile pe care le resimțim fac să merite tot efortul.

Iată însă 5 motive solide pentru care este recomandat iarna să faci mișcare:

1.     Sportul menține un metabolism sănătos: odată cu venirea iernii trebuie să menținem un ritm accelerat al metabolismului pentru a preveni tendințele de îngrășare si pentru a stimula digestia. Iarna, tendința de a bea lichide e mai scăzută, consumăm mai multe alimente procesate în detrimentul legumelor și fructelor proaspete, astfel că și digestia e mai lentă, din cauza lipsei fibrelor. Sportul ajută să compensăm acest lucru, întrucât peristaltismul intestinal e stimulat prin exercițiile fizice.

2.    Sportul te ajută să eviți depresia de sezon: mișcarea stimulează secreţia endorfinelor, astfel că nu vei cădea pradă melancoliei. Mișcarea te face să te simți mai bine în propria piele, îți oxigenează organismul, îți dă un tonus mental foarte bun, astfel că vei fi mai puțin predispus depresiei de sezon.

3.     Stimulează circulația sângelui: dacă ești o persoană friguroasă, remediul cel mai bun este o sesiune de sport. În timpul unui antrenament, temperatura corpului crește. În sezonul rece, corpul își concentrează puterea de încălzire înspre centrul corpului, pentru a proteja organele vitale. Atunci când încălzim corpul prin mișcare și antrenând membrele, trimitem sângele și către extremități, astfel că putem evita senzația de mâini și picioare reci.

4.     Mișcarea întărește sistemul imunitar: vei deveni mai rezistent în fața virozelor. În plus, sportul previne problemele sistemului cardiovascular şi ajută la reducerea stresului.

5.     Sportul te ajută să-ți menții mobilitatea și sănătatea articulațiilor: știm că mușchii puternici ajută la menținerea stabilității încheieturii. Cu cât mușchii corpului sunt într-o formă mai bună, cu atât scade riscul accidentărilor. În plus, cu cât greutatea corpului depășește limitele recomandate, cu atat presiunea pusă asupra articulațiilor este mai mare, așa că e bine să ne menținem greutatea în limite normale, prin sport. Se recomandă, in special, activitățile fizice care întăresc mușchii fără a afecta cartilajele, precum: pilates, yoga, înot. Fie că vorbim despre ski, patinaj, snowboarding, hochei, săniuş, toate contribuie la arderea caloriilor şi la refacerea tonusului general. Chiar și o plimbare în aer liber iarna, aduce o mulțime de beneficii organismului.

6.     Ajută-ți articulatiile, folosind suplimentele potrivite: practicarea sporturilor afectează în timp, articulațiile. Iar daca ati suferit in trecut entorse sau luxatii, suplimentarea devine obligatorie.

In acest sens, recomandăm Celadrin™ Extract Forte, supliment natural care ajută la formarea  lichidului sinovial, la lubrifierea articulațiilor, care vor merge… ca și unse.

Celadrin™ are la bază numeroase studii clinice publicate în reviste medicale prestigioase, precum "The Journal of Rheumatology", revistă de referință în domeniul reumatologiei la nivel mondial.


 Este recomandat  pentru sportivii amatori sau de performanță, pentru protecția zilnică a articulațiilor și mușchilor în cazul suprasolicitarii lor sau pentru recuperarea dupa accidentari ale tendoanelor și ligamentelor. Celadrin™ Extract Forte este indicat atât pentru prevenție, sprijinind mobilitatea și sănătatea articulațiilor, a coloanei vertebrale și a mușchilor, pentru formarea normală a lichidului sinovial, cât și în cazuri de suprasolicitare a aparatului locomotor. Produsul poate fi utilizat impreuna cu Celadrin™ Unguent Forte folosit extern, care, prin masaj local, contribuie la detensionarea mușchilor și articulațiilor încordate sau accidentate. Acțiunea sa este rapidă, începând cu 30 de minute de la aplicare.

Gama Celadrin™ este aliatul tău 100% natural și de încredere, în cazul disconfortului la nivel articular si muscular!

 

descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.