3%
EXTRA DISCOUNT  la plata cu  CARDUL
Livrare gratuită în ţară de la 150 lei Livrare gratuită în Bucureşti de la 75 lei

Cum prevenim problemele de sănătate cauzate de aerul condiționat

20 Iunie 2016


Cum prevenim problemele de sănătate cauzate de aerul condiționat
 
Odată cu venirea verii, va trebui să ne confruntăm şi cu căldurile insuportabile, însă trebuie să mulţumim tehnologiei pentru aerul condiţionat, fără de care ar fi greu să fii productiv la muncă sau acasă într-o zi toridă. Din păcate, fiecare monedă are două fete, iar în cazul nostru aerul condiţionat vine la pachet cu câteva ameninţări serioase pentru sănătatea noastră.
 
Probleme de sănătate cauzate de aerul condiţionat
 
Unii vor acuza ameţeli, răceli repetate, afecţiuni respiratorii, rigiditate sau tensiune în articulaţii, dureri de cap, dureri de spate, dureri menstruale mult mai dureroase decât în mod normal iar alţii vor simţi un disconfort mai degrabă psihic, cu stări de oboseală, lipsa de vitalitate, lipsa de apetit, ajungând chiar până la depresie. 
E de vină aerul condiţionat pentru toate aceste simptome? Pare greu de crezut, dar trebuie să avem în vedere că aceste aparate de aclimatizare adună şi împrăştie în atmosferă numeroşi agenţi poluanţi (polen, mucegai, păr de animale, virusuri şi bacterii). În plus, instalaţiile de răcire nu permit ventilarea aerului, astfel că nivelul agenţilor poluanţi din încăperi creşte constant. În aceste condiţii, simptome precum cefaleea, rinitele alergice, stările de oboseală, dificultăţile de respiraţie şi iritaţiile pielii sunt perfect justificate.
În plus, gândeşte-te doar la ce stres este supus organismul nostru de fiecare dată când facem trecerea această bruscă de la mediul rece de acasă sau de  la birou la temperatura incendiară de afară. E ca şi cum ai ieşi din frigider şi ai intra în cuptor. Corpul nostru trebuie să lucreze din greu pentru a-şi regla temperatura, astfel încât organele noastre lucrează permanent,  porii se deschid şi se închid pentru a echilibra surplusul de căldură sau de rece. Şi, când asta se întâmplă zi de zi, la un moment dat sistemul nostru imunitar “oboseşte” iar problemele nu întârzie să apară.
 
Cum prevenim problemele de sănătate cauzate de aerul condiţionat?
 
Chiar dacă ştii la ce riscuri te supui, ar fi greu să te concentrezi la birou, şi chiar şi acasă, fără aer condiţionat. Însă există anumite măsuri pe care le poti lua pentru a minimiza riscurile:
 
1. Dacă lucrezi într-un birou unde aerul condiţionat aduce cu temperaturile de pe piscurile munţilor, îţi recomandăm să porţi o eşarfă în permanenţă. Zona cea mai vulnerabilă, unde porii se închid şi se deschid cel mai des, este zona cefei şi a gâtului, aşadar o banală eşarfă te poate ajuta să previi dureri de cap, dureri de spate sau tensiunile ce apar în zona cervicală.
2. Doamnele trebuie să se asigure că le este cald la picioare. Puteţi aduce cu voi o pereche de pantofi la schimb, care să fie mai călduroşi, pentru a preveni astfel durerile menstruale sau de ovare.
3. Dacă ai dormit toată noaptea cu aerul condiţionat, e o idee bună să bei un ceai cald dimineaţa, pentru a “elimina” frigul din organism. De asemenea, e indicat să consumi un mic dejun cald, nicidecum alimente reci, scoase din frigider.
4. Şi, dacă tot veni vorba de ceaiuri, foarte benefic în acest sens este ceaiul de ghimbir, care ajută la reglarea temperaturii corpului, indiferent că avem un exces de rece sau de cald în corpul nostru.
5. Să transpiri e sănătos! Transpiraţia ne ajută să eliminăm toxinele, cât şi excesul de căldură acumulat în corp, aşa că permite-ţi, din când în când, să transpiri. Foloseşte, pe cât posibil, un deodorant natural şi evita anti-perspirantele, întrucât acestea opresc procesul transpiraţiei şi eliminarea toxinelor, care rămân în ganglionii limfatici.
6. Dacă ai o sensibilitate la curent sau, dacă eşti mai sensibil, te poţi trezi cu dureri sau contracturi musculare de la aerul condiţionat. Repetate în timp, contracturile musculare pot duce la dureri ale coloanei vertebrale. De asemenea, persoanele care merg des la drum lung şi folosesc aerul condiţionat din maşină resimt dureri la nivelul coloanei cervicale sau lombare. În acest caz, îţi recomandăm RoboFlex™, pentru reducerea promptă a disconfortului de la nivelul coloanei vertebrale sau a articulaţiilor. RoboFlex™ este un antiinflamator natural, cu acțiune rapidă, începând cu 30 de minute de la administrare. Având în compoziţia sa acizi alfa şi izo-alfa extraşi din conuri de hamei, polizaharide din Aloe Vera (pentru a proteja tractul digestiv) şi magneziu, RoboFlex™ este alternativa naturală la clasicele antiinflamatoare. Este recomandat în cazuri de disconfort (acut, subit sau cronic) al coloanei vertebrale (la nivelul zonelor cervicală, toracală, lombară, sacrală ș.a.) și al spatelui, în special, ca și la nivelul articulațiilor și al mușchilor, în cazul înțepenirii sau rigidizării coloanei vertebrale și a spatelui etc, fără a provoca somnolenţă, moleşeală sau dependenţă.
 
Bucură-te de o vară activă, fără dureri de spate şi neplăceri cauzate de aerul condiţionat!
 
 
 
descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.