Acizii grasi esterificati - balsam pentru articulatiile dureroase
28 Ianuarie 2015

Despre acizii grasi esentiali stim cu totii ca sunt benefici pentru sanatatea articulatiilor, datorita proprietatilor anti-inflamatorii. Dar despre acizii grasi esterificati ati auzit?
Prin procesul de esterificare, acesti acizi, extrasi din uleiuri vegetale precum cel de nucsoara, de palmier, de nuca de cocos, de masline sau de sambure de palmier, sunt pusi la dispozitie publicului intr-o formula standardizata si usor de asimilat, atat pe cale orala cat si pentru uz extern.
Unele studii clinice au aratat ca in aceasta combinatie cei 6 acizi au efect benefic asupra protectiei articulare. Acizii grasi esterificati au fost testati clinic in universitati de prestigiu si au facut obiectul mai multor studii publicate in reviste internationale de specialitate. Rezultatele au aratat o imbunatatire a mobilitatii articulare, o scadere a inflamatiei articulatiei, la un interval de 30, respectiv 60 de zile de tratament.
Testele efectuate cu acizi grasi esterificati folositi prin aplicare locala (crema, unguent) si-au dovedit eficacitatea chiar si dupa 30 de minute. Acizii grasi esterificati au indicatie in foarte multe afectiuni reumatismale, articulare, fie ca sunt inflamatorii (artrite), fie degenerative (artroze), afectiuni ale coloanei vertebrale, muschilor, in cazuri de traumatisme ale tendoanelor si ligamentelor suferite de sportivi.
Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii, a demonstrat eficienta cremei topice Celadrin, pe baza de acizi grasi esterificati si mentol, cu ajutorul unor grupe de pacienti ce sufereau de artrita, si care s-au oferit sa participe la respectivul studiu. Acestia au fost impartiti in grupe, in functie de zona unde era localizata artrita (genunchi, cot, incheieturi) si s-au angajat in a folosi respectiva crema de doua ori pe zi, timp de o saptamana, dupa care le-au fost testate performantele motorii. A fost verificat gradul de durere, nivelul de rigiditate, stabilitatea posturala, echilibrul si abilitatea ridicarii de pe scaun, mersului sau a urcarii scarilor (pentru pacientii ce sufereau de o osteoartrita a genunchiului).
Indivizii cu osteoartrita la genunchi au aratat progrese in ceea ce priveste abilitatea de a urca scarile (care se imbunatatise cu 12%), echilibru si forta (16.5%). In plus, acestia au constatat marirea vitezei cu care reuseau sa se ridice de pe scaun si de a merge (12%) iar durerea s-a diminuat considerabil. Pacientii cu dureri ale incheieturilor sau cotului au prezentat imbunatatiri in ceea ce priveste dinamica miscarii (intre 22 si 24,5%), izometrie (intre 33 si 42%), si-au imbunatatit rezistenta musculara iar durerea a fost atenuata substantial.
Acizii grasi esterificati ajuta la “ungerea” articulatiei, la refacerea lichidului sinovial.Sa nu uitam ca organismul uman nu poate sintetiza acizii grasi esentiali, necesari pentru articulatii sanatoase, decat din alimentatie sau prin intermediul suplimentelor, astfel incat noi va recomandam Celadrin™ Extract Forte, un supliment alimentar pe baza de acizi grasi esterificati, obtinuti din uleiuri vegetale, recomandat pentru:
sprijinirea mobilitătii si sanatatii articulatiilor, a coloanei vertebrale si a muschilor;
cazuri de disconfort articular, muscular sau la nivelul coloanei vertebrale;
incetinirea proceselor degenerative de la nivelul articulatiilor;
cazuri de rigiditate la nivelul aparatului osteoarticular;
formarea normala a lichidului sinovial din articulatii;
formarea normala a colagenului, care ajuta la functionarea corespunzatoare a sistemului osos si a ligamentelor;
perioada de recuperare dupa accidente si leziuni a aparatului locomotor.
Pentru eficienta tratamentului, recomandam si unguentul Celadrin™ Unguent Forte cu actiune locala, ce contribuie prompt si eficient la reducerea disconfortului articular la nivelul articulatiilor, coloanei vertebrale si al muschilor, la imbunatatirea mobilitatii functiei articulare, la cresterea stabilitatii posturale si a calitatii vietii.
Bucura-te de mobilitate, flexibilitate si articulatii sanatoase cu ajutorul acizilor grasi esterificati!