3%
EXTRA DISCOUNT  la plata cu  CARDUL
Livrare gratuită în ţară de la 150 lei Livrare gratuită în Bucureşti de la 75 lei

Cum sa evitam excesele alimentare de sarbatori

18 Aprilie 2014


Cum sa evitam excesele alimentare de sarbatori

De sărbători, când mesele sunt îmbelşugate şi rudele te “ispitesc” cu fel de fel de bunătăţuri, mai mult sau mai puţin sănătoase, e greu să te abţii de la a-ţi umple stomacul, sau a încerca toate preparatele. În acest articol vom vorbi despre cum să evităm abuzurile alimentare de sărbători şi cum să prevenim un “dezastru” digestiv (balonare, indigestie, ficat gras etc)

*În primul rând, păcăleşte-ţi creierul! Pentru a preveni abuzurile culinare, este necesar să-i generăm creierului o falsă senzaţie de saţietate, fie printr-o hidratare sănătoasă, cu o oră sau două înainte de masă, fie prin a mânca fructe cu o oră înainte de masa principală. Poţi de asemenea să reduci cantitatea de alimente ingerată în zilele premergătoare sărbătorilor, ca să nu mai simţi nevoia să mănânci la fel de mult.

* “Mănâncă cu cap”! Din bunătăţurile aşezate pe masă, alege în special alimentele preparate în casă, din ingrediente naturale şi renunţă la mezeluri, dulciuri, sucuri cu zahăr şi alte ispite. Nu poţi să-i rezişti cozonacului? Nici o problemă, poţi mânca însă în cadrul unei mese separate în care să mănânci doar cozonac, două sau trei felii maximum! Nu uita că zaharurile se digera în intestinul subţire, or, dacă consumi cozonac sau dulciuri după masă, nu vei face decât să te simţi balonat şi greoi. Mestecă bine fiecare înghiţitură, astfel încât să te simţi sătul mai repede. Evita caloriile goale din nelipsitele sucuri carbogazoase şi ocoleşte pâinea. Gustă mai întâi din felurile mai “grele” (prăjelile, grăsimile) şi apoi salatele de crudităţi pentru a-ţi îmbunătăţi digestia şi a scăpa balonare şi senzaţia de burtă plină.

*Respectă pauzele alimentare! Mănâncă doar la mesele principale (poţi servi eventual şi o gustare între mese) dar evita ronţăiala, astfel încât ficatul tău să aibe timp să metabolizeze hrana.

*Dulce-i vinul, dar mai sănătoasă-i apa! Alcoolul este o adevărată bombă calorică, întrucât eliberează aproximativ 7 calorii pentru fiecare gram consumat. Deci, dacă ai “stins” alimentele consumate cu câteva pahare de alcool, să nu te miri de ce ai pus atâtea kilograme pe tine în doar 3 zile. Câteva pahare de vin nu strica, mai ales că vinul conţine antioxidanţi, însă dacă alegi băuturi tari, în combinaţie cu alimente grele, ficatul tău va avea mult de lucru. Gândeşte-te că, pentru a arde caloriile dintr-un cocktail, sunt necesare minimum 30 de minute de efort fizic şi că alcoolul oboseşte mult ficatul. Pont: la fiecare pahar de alcool, dublează cantitatea de apă, pentru a-ţi ajuta ficatul.

 

* Fă mişcare! Chiar dacă sala de fitness este închisă, fă mişcare, afară sau în casă. Ajută la treburile casnice sau plimbă-te, mai ales după 30 minute după ce ai mâncat, deşi ştim că un pui de somn după o masă copioasă ar fi mult mai tentant.

 

*Fă o faptă bună! O altă metodă foarte practică pentru a mânca mai puţin de sărbători este că, după ce ţi-ai delectat sufletul şi stomacul cu bunătăţile de pe masă, să dai de pomană ceea ce a rămas astfel încât să nu fi tentat să te îndopi cu ele doar pentru că se vor strica în câteva zile.

*Sfat motivaţional: nu uita că vara e aproape şi cu toţii ne dorim să arătăm şi să ne simţim bine pe plajă. Caloriile din 3 zile în care mănânci mult şi prost le depui foarte repede, însă le arzi în săptămâni de antrenament.

* Dă-i o mână de ajutor ficatului folosind un regenerator sau un protector hepatic, pentru a intensifica arderile metabolice. Good Days Therapy recomanda o formulă pentru a preveni disconfortul digestiv: antioxidantul inozitol şi substanţele active din aloe vera vor face că ficatul tău să fie foarte “harnic”. InoCell™ (Inozitol+IP6) este un supliment 100% natural, detoxifiant şi regenerator al ficatului, ce ajută la normalizarea nivelului de colesterol, echilibrarea nivelului de trigliceride şi menţinerea nivelului normal al glicemiei. Iar ACTIValoe Forţe stimulează arderile metabolice, ajuta la menţinerea concentraţiilor normale de glucoză în sânge, protejează ficatul şi ajuta la detoxifierea eficientă a tubului digestiv, stimulând şi uşurând astfel procesul digestiv.

Bucură-te de clipele frumoase de sărbători alături de familie, fără disconforturi digestive!


 

descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.