Cauzele psiho-emotionale ale bolilor hepatice
20 August 2014
“Orice boala este o oportunitate si nu o judecata. Scopul bolii este de al conduce pe om la el insusi.”-proverb chinezesc-
Se spune ca toate bolile au un substrat psihologic si ca ele constituie niste semnale de alarma pentru a schimba ceva in gandirea sau comportamentul nostru. In acest articol vom vedea care sunt starile de constiinta care determina bolile de ficat. Este vorba de ganduri, stari, emotii care, emise zi de zi, ajung sa afecteze corpul fizic.
Patologia hepatica cea mai frecventa este de natura inflamatoare. In linii mari, inflamatia poate parcurge trei faze: acuta (hepatita acuta), cronica si faza mai avansata de fibroza (ciroza hepatica). Hepatitele sunt propriu zis procese autoimune, in care sistemul de aparare al organismului este “inselat” prin expunerea unor proteine straine la suprafata celulelor hepatice, ceea ce il face sa le atace si sa le distruga. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar nu mai intelege ce se petrece si da in proprii sai camarazi. Aceasta lipsa de intelegere nu este decat expresia la nivel celular pe care persoana respectiva o manifesta fata de evenimentele si de circumstantele cu care se confrunta.
De cele mai multe ori, este vorba de manie reprimata, problemele de ficat provenind dintr-o manie indreptata impotriva propriei persoane, ca rezultat al unui conflict intre suflet si minte. Ficatul este foarte sensibil la suparare. Acest adevar se regaseste pana si in proverbul popular care spune ca “de suparare i s-a vărsat fierea in sange”. Mai exista si vorba “mi-ai mancat ficatii”, atunci cand te supara cineva. Starea de manie, agresivitate si furie revarsate asupra oamenilor apropiaţi determină cancerul ficatului.
Important de mentionat este si faptul ca ficatul este organul care face selectia substantelor nutritive de cele nocive organismului, analizand ce e benefic pentru corp si ce nu. La nivel psihologic, ficatul are legatura cu evaluarea si judecata dar si cu masura, proportia sau excesul.
Icterul este o afectiune comuna oamenilor fixisti, ce adesea afiseaza o atitudine unilaterala.Ei judeca dupa niste principii batute in cuie, si nu sunt deschisi spre alte perspective. Hepatita este un indiciu al unui conflict acut ce tradeaza sentimente de furie, criticism, manie. Ciroza este stadiul mai avansat al acestor sentimente –care nu au fost rezolvate si care au escaladat, doar ca acum corpul da un semnal de alarma mai puternic, pentru a fi auzit.
Un prim pas spre vindecare o constituie constientizarea acestor sentimente, pe care noi le nutrim zi de zi si pe care le luam ca atare, ajungand sa ni se para normale, ca facand parte din noi. Binenteles, nutritia joaca si ea un rol important, pentru ca suntem ceea ce mancam, iar hrana influenteaza starea psihica. Important este sa facem o schimbare mai mare in stilul nostru de viata, in felul in care ne hranim fizic si felul in care ne hranim mental.
Suplimentele reusesc adesea sa hraneasca si sa regenereze ficatul la nivel de celula, contribuind astfel la starea noastra de bine.
Recomandam,in acest sens, Inocell, un supliment ce hraneste, regenereaza si detoxifica ficatul, avand la baza un amestec brevetat de Inozitol si IP6 (Inozitol hexafosfat) imbogatit cu vitamina C si seleniu organic care, prin efectele lor sinergice, detoxica, regenereaza si protejeaza ficatul, protejeaza ficatul in infectii virale si in cazul medicatiei alopate ce are ca efect secundar afectarea ficatului (de ex.: unele medicamente antiinflamatoare, analgezice, antipiretice, antibiotice). Inozitol si IP6 se gasesc in cantitati mari mai ales in taratele cerealelor si sunt importante datorita activitatii lor antioxidante, de detoxifiere si de intarire a functiilor imunitare.
Nu uitati sa hraniti ficatul si cu ganduri si emotii pozitive si sa faceti o schimbare nu numai la nivel fizic, dar si la nivel mental si afectiv!
Pentru un ficat sanatos si o minte impacata!