3%
EXTRA DISCOUNT  la plata cu  CARDUL
Livrare gratuită în ţară de la 150 lei Livrare gratuită în Bucureşti de la 75 lei

Detoxifierea ficatului - necesitate sau moft ?

24 Aprilie 2014


Detoxifierea ficatului - necesitate sau moft ?

Ficatul nostru este asemeni unei fabrici ce lucrează neîncetat pentru noi, separând substanţele folositoare organismului de cele nocive. Fiind cel mai mare organ al corpului şi îndeplinind peste 500 de funcţii, de multe ori nu conştientizam cã echilibrul întregului organism depinde de acest organ.

Asemeni unor muncitori harnici dintr-o fabrică, celulele hepatice au nevoie, din când în când, de o pauză, de o perioadă de detoxifiere astfel încât să funcţioneze în parametri optimi.

Când ai nevoie de o cură de detoxifiere a ficatului?

Chiar dacă te şti perfect sănătos, este bine ca, din când în când, să faci o astfel de curã. Omul modern este predispus acumulării de toxine cauzate de poluare, stress, alimentaţie deficitară, radiaţii, utilizarea unor produse cosmetice pline de chimicale etc.

În principal, ai nevoie de o astfel de curã:

 • După o perioadă stresantă – un nivel mare de stres este echivalent cu un nivel ridicat de cortizol (hormonul care ne ajută să gestionăm situaţiile stresante din viaţa noastră), ceea ce inhibã procesul de metabolizare a grăsimilor. Şi ştim că acumularea de grăsimi la nivelul ficatului duce la ceea ce popular numim, “ficat gras”, sau, în termeni medicali, steatozã hepatică.
 • Dacă ştii că alimentaţia ta nu e tocmai sănătoasă sau după o perioadă de excese alimentare – spre exemplu, perioada sărbătorilor, când amestecul de substanţe incompatibile, “stinse” de câteva pahare de alcool sunt la ordinea zilei;
 • Dacă eşti fumător - întrucât ţigările conţin peste 60 de substanţe toxice care îţi afectează ficatul;
 • După o perioadă în care ai avut de urmat un tratament medicamentos – conform unor studii recente, peste 900 de medicamente sunt hepatotoxice, printre care cele mai periculoase sunt paracetamolul, unele anticoncepţionale, citostaticele, antibioticele, şi tetraciclina. Aşadar, o cură de acest fel ar fi necesară pentru stimularea funcţiei ficatului, pentru a neutraliza substanţele nocive rezultate ca urmare a metabolizării medicamentelor.
 • Atunci când nivelul colesterolului trece de limita normalã - semn ce indică o suprasolicitare a ficatului sau tulburări funcţionale cauzate de acumularea de substanţe nocive.
 • Când te confrunţi cu simptome “tăcute” precum: obosealã, apatie, dureri de cap frecvente, ameţeală, iritabilitate şi stări depresive, dar şi tulburări de concentrare, stări de somnolenţă după-amiaza, uşurinţa cu care te învineţeşti atunci când te loveşti, treceri bruşte de la o stare de spirit la alta, stări de mânie nejustificate (aceasta fiind emoţia distructivă asociată de către înţelepţii chinezi persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului).

Ce presupune o cură de detoxifiere a ficatului?

 • Să renunţi la alimentele prăjite. Prăjeala dã naştere unor substanţe cancerigene care sunt foarte toxice pentru ficat.
 • Să alegi zahărul din fructe în detrimentul zahărului din dulciurile procesate;
 • Să renunţi, măcar temporar, la carne şi la grăsimile animale;
 • Să consumi fibre din plin, pe care le poţi lua din sfecla roşie, varză, broccoli, gulii, morcovi, fasole, mazăre, cartofi, mere, dovleac, zmeură, mure şi care stimulează eliminarea grăsimilor din organism, prevenind creşterea nivelului colesterolului şi a trigliceridelor.
 • Consumarea alimentelor bogate în acizi graşi esenţiali eficienţi în reducerea nivelului trigliceridelor din sânge, pe care ţi-i poţi procura în special din sursele vegetale (nuci, fasole, seminţe de în, spanac etc)
 • Hidratare suficientă şi multe ceaiuri, întrucât reziduurile sunt eliminate în mare parte prin urină, iar sângele se fluidizează transportând mai uşor aceste toxine.
 • exerciţii fizice, pentru că este importantă nu doar limitarea grăsimilor şi a glucidelor din alimentaţie, ci şi menţinerea unui aport de calorii care să nu depăşească energia pe care o consumăm pe parcursul unei zile.
 • Stimularea transpiraţiei prin sport sau prin saună, împachetări “calde”, “bãi” de soare întrucât transpiraţia favorizează eliminarea toxinelor.
 • Nu în ultimul rând, o cură de detoxifiere necesitã şi suplimente pentru a preveni numeroasele afecţiuni datorate acumulării de substanţe toxice, cu care organismul nu mai poate lupta singur, cât şi pentru tratarea organelor sau ţesuturilor atacate.

Good Days Therapy recomanda asocierea substanţelor active din frunzele de aloe vera organicã, ce au rol important în curele de detoxifiere şi regenerare celulară, protejând ficatul şi ajutând la normalizarea tranzitul intestinal, împreună cu antioxidantul inozitol, ce ajută la protecţia şi regenerarea activităţii ficatului.

2 produse revoluţionare îţi stau la dispoziţie în acest sens:

ACTIValoe (din culturi organice de Aloe Vera)– adjuvant în cure şi diete de detoxifiere, în menţinerea unui metabolism sănătos, în îmbunătăţirea tranzitului intestinal, în menţinerea concentraţiilor normale de glucoză în sânge, în menţinerea unui pH normal la nivelul stomacului şi în detoxifierea şi protecţia ficatului;

Şi

Inocell (antioxidant Inozitol şi IP6 -Inozitol hexafosfat- îmbogăţit cu vitamina C şi seleniu organic) ce detoxificã, regenerează şi protejează ficatul, reducând efectele toxice secundare ale tratamentelor medicamentoase solicitante, care afectează ficatul.

Bucură-te de starea de bine pe care ţi-o conferă un ficat sănătos!

 

 

descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.