Interviu Dr. Cristian Bărbulescu

27 Noiembrie 2019


Interviu Dr. Cristian Bărbulescu
Dr. Cristian Bărbulescu - doctor în medicină, specialist în reumatologie şi recuperare medicală
“OSTEOeffect este un supliment natural complex pentru tratamentul osteoporozei, o afecţiune cu consecinţe grave”
dr. Cristian Bărbulescu

Care sunt cele mai frecvente cauze de apariţie a osteoporozei, duşmanul tăcut al sistemului nostru osos?

După vârsta de 45 de ani în mod fiziologic se pierde din masa osoasă. Aşadar şi vârsta este o cauză de osteoporoză, dar la femei este mai frecventă această boală deoarece la menopauza se produc fenomene hormonale, o insuficienţă estrogenică mai precis care face ca celulele osoase responsabile de absorbţia osoasă să aibă o activitate mai intensă şi astfel se reduce masa osoasă. Există studii care atestă faptul că după vârsta de 50 de ani în jur de 40% dintre femei şi 15% dintre bărbaţi suferă de cel puţin o fractură osteoporotică.

Care sunt principalele semne care ne indică faptul că putem suferi de osteoporoză?

Este o afecţiune supărătoare în momentul apariţiei fracturilor, deoarece în rest sunt simptome puţine. Totuşi, unul din semnele caracteristice osteoporozei, este retracţia gingivală. Scăderea în înălţime din cauza tasării vertebrelor este un semnal de alarmă. De asemenea apare cifoza, iar unghiile, părul se rup mai uşor. Alt semn ar mai fi paresteziile care apar pe membre şi bineînţeles durerea, care la început nu este un semn clar, dar care poate apărea în cazul fracturilor.

Având în vedere riscurile la care suntem expuşi să dezvoltăm această boală după 45 de ani, care ar fi măsurile de precauţie pe care le putem lua?

În primul rând este indicat să facem exerciţiu fizic regulat, de 4-5 ori pe săptămână, minim 30 de minute. Prin asta înţeleg să facem mişcare: plimbări, jogging, tenis, înot etc. Recomandarea importantă atât pentru prevenirea cât mai ales pentru tratamentul osteoporozei, este suplimentul alimentar OSTEOeffect, care conţine o formulă unică şi extrem de complexă. Osul este format dintr-o componentă organică, celulele osoase şi una minerală, mineralele care se depun pe os. Celulele sunt de 2 feluri, osteoblaste, celulele tinere care produc matricea osoasă şi osteoclastele care distrug această masă osoasă fiind în mod normal, un permanent echilibru între ele. OSTEOeffect are în compoziţie atât substanţe care reglează activitatea osteoclastelor, celulele care resorb osul în caz de osteoporoză, cât și minerale și vitamine pentru o absorbție corectă și o remineralizare optimă la nivelul sistemului osos.

Ce conţine formula naturală din acest produs şi cum acţionează concret asupra oaselor?

Inovaţia formulei constă în faptul că tot complexul său de componente, printre care şi Trehaloza, merg pe mecanismul concret de refacere a structurii osoase. Conţine şi Calciu, Magneziu, Vitamina D, care sunt extrem de importante în tratamentul osteoporozei. De asemenea conţine Cupru şi Zinc, minerale de bază pentru sănătatea testului conjunctiv (os, piele, unghii, păr). Vitamina C din acest produs ajută la absorbţia mai bună a substanţelor şi este foarte importantă pentru producţia de colagen.

Este un produs complex care acţionează atât pe activitatea osteoclastelor cât şi pe mineralizarea osului, prin toate aceste minerale, iar prin MSM şi Lizină acţionează şi pentru articulaţii. Fiind o pulbere hidrosolubilă se absoarbe foarte bine şi are o biodisponibiliate foarte rapidă.

Din cazuistica Dumneavoastră, puteţi să ne daţi un exemplu de pacienţi care au încercat OSTEOeffect?

Desigur, va prezint cazul dnei Maria P., 68 de ani, din judeţul Iaşi, care a fost depistată cu osteoporoză în stadiu avansat. A urmat tratamentul cu OSTEOeffect la recomandarea mea. Dânsa avea probleme în special în zona genunchilor, şoldurilor şi avea dureri care nu cedau. Fiind într-un stadiu avansat, putea să se miște doar câțiva metri, neavând stabilitate posturală. Avea perioade în care era imobilizată la pat. Când a făcut primul test DEXA au ieşit valori mari la rezultatul analizei: 2.8 la nivelul coloanei vertebrale şi 2.3 la nivelul membrelor inferioare.

Doamna Maria P. avea şi alte probleme de sănătate, de aceea i-am explicat că OSTEOeffect nu are efecte adverse cunoscute dacă este administrat conform prospectului şi nici nu interacţionează cu alte medicamente.

După 2-3 săptămâni în care a administrat zilnic OSTEOeffect, a început să simtă efectele şi să îşi recapete echilibrul, mobilitatea și stabilitatea. După 9 luni de zile, timp în care doamna a continuat să administreze OSTEOeffect regulat, a repetat testul de măsurare a densităţii osoase, iar rezultatele s-au îmbunătăţit la 2.4 la nivelul coloanei vertebrale şi 1.2 la nivelul membrelor inferioare.

În concluzie, dna Maria P. continuă tratamentul cu OSTEOeffect, putând să îşi desfăşoare activităţile cotidiene cu mai multă încredere şi siguranţă, datorită creşterii rezistenţei sistemului osos.

 

descoperă beneficiile suplimentelor Good Days Therapy

Alte articole care te-ar putea interesa

Ai o întrebare? Suntem aici!

Îți mulțumim pentru interesul acordat produselor Good Days Therapy!

Pentru informații, sfaturi personalizate și comenzi telefonice, apelează:

+40 724 58.27.69

+40 751 29.33.69

+40 762 61.92.46

*Luni - Vineri, 10:00 - 18:00, tarif normal

**În cazul în care toți specialiștii noștri sunt ocupați, vom reveni cu un telefon în cel mai scurt timp posibil.