Remedii simple pentru combaterea constipatiei
06 Octombrie 2014

Aproape toate persoanele au experimentat episoade de constipatie, datorata unei diete neadecvate sau a unui stil de viata haotic. Desi este o afectiune banala, lipsita de gravitate, constipatia produce un mare disconfort fizic. Mersul la toaleta este dificil, scaunele sunt dure si abdomenul este umflat si dureros, te simti obosit si irascibil, si poti avea chiar dureri de cap si varsaturi.
Iata cateva dintre cauzele cele mai frecvente care conduc la constipatie:
-o alimentatie prea bogata in grasimi si saraca in fibre;
-lipsa hidratarii adecvate, ce produce deshidratarea scaunelor;
-lipsa activitatii fizice care provoaca incetinirea tranzitului intestinal;
-cauze de ordin mental: jena de a defeca intr-un loc strain, atunci cand calatorim sau ne mutam intr-un loc nou, cu oameni noi;
-menstruatia si sarcina pot incetini tranzitul intestinal;
-unele medicamente precum antidepresivele, analgezicele, diureticele, antispasmodicele – pot cauza constipatie.
Remedii simple pentru combaterea constipatiei
-Nutritia – pe langa o dieta bogata in fibre, iata un pont simplu: lasati seara la inmuiat cateva prune uscate si 2-3 smochine si consumati-le dimineata pe stomacul gol, dupa ce ati baut in prealabil o cana cu apa calduta.
-SPA - poti incerca masajul abdominal Chi Nei Tsang pentru eliminarea tensiunilor abdominale si echilibrarea functiei digestive sau colonohidroterapia, o terapie de eliminare a toxinelor daunatoare prin irigarea intestinului gros cu apa purificata. Puteti, de asemenea, sa va masati singuri abdomenul, cu miscari usoare, in sensul acelor de ceasornic, 5-10 minute/zi. Se recomanda masajul cu ulei de susan intrucat creste peristaltismul.
-Exercitii fizice – sunt recomandate in special abdomenele si genoflexiunile sau statul in pozitie de genoflexiune pentru a stimula peristaltismul intestinal.
-Aromoterapie - Uleiurile esentiale de busuioc si ghimbir sunt recomandate in caz de constipatie: luati o picatura pe zi dintr-unul sau altul din aceste uleiuri cu putina miere sau pe o bucatica de paine, in cursul unei mese, dar fara sa depasiti 20 zile de tratament.
-Hidratare - Apa, supele, ciorbele, sucurile cresc fluiditatea continutului colonului si dau volum materiilor fecale, facandu-le mai usor de eliminat. Atentie, acest efect nu e valabil si pentru bauturile precum cola sau alte sucuri carbogazoase. Un truc simplu ar fi consumarea unui pahar de apa calduta cu lamaie, dimineata, pe stomacul gol si cel putin 8 pahare de apa pe durata intregii zile.
-Aloe vera – Gelul de aloe este un alt remediu eficace pentru constipatie deoarece ajuta la stimularea tranzitului intestinal, fiind supranumit „detergentul tubului digestiv”. Este un foarte puternic detoxifiant (ajuta la detoxifierea organismului, aceasta purificare mergând pâna la nivel celular.), avand totodata rol in reglarea metabolismului – curata si in acelati timp alimenteaza organismul cu cele mai importante si indispensabile substante nutritive.
Iti recomandam, in acest sens, suplimentul ACTIValoe® FORTE, , singurul gel din Aloe vera din Romania care iti garanteaza un continut standardizat de minim 10% polizaharide
(active din punct de vedere biologic) in fiecare sticla, fiind util in caz de constipatie, metabolism defectuos, balonare, arsuri gastrice, ficat gras sau hiperaciditate gastrica. ACTIValoe® FORTE ajuta la detoxifierea eficienta a tubului digestiv si a intregului organism, la normalizarea greutatii corporale, la sanatatea si protectia celulelor impotriva stresului oxidativ.
Bucura-te de un tranzit intestinal normal si de o digestie usoara, cu ACTIValoe® FORTE!